0493/679.730       Armand Maclotlaan 3, 3600 GENK

Snel en efficiënt werken aan Body & Mind!

  • Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Massa’s calorieën verbranden met Yogirya

Yogirya, where crossfit meets yoga

Yogirya betekent letterlijk: yogi, degene die yoga beoefent en girya betekent kettlebell (russisch)

Het is een workout van 45 minuten waarbij echt alles aan bod komt: opwarming, krachtoefeningen, conditietraining, stretching, mindfulness en ontspanning. Want dit is wat een mens de dag van vandaag allemaal nodig heeft. En liefst nog meer dan 1 keer per week.

Waarom deze combinatie van yoga en crossfit?

In eerste plaats omwille van de gezondheid: Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen doen. Door yoga-oefeningen te doen, word je vanzelf flexibeler. Als je met regelmaat yoga beoefent, worden de gewrichten steeds flexibeler. Veel yoga-oefeningen rekken de spieren op, waardoor melkzuur wordt afgevoerd. Melkzuur ontstaat bij inspanning en zorgt voor stijfheid en spierpijn.

Alles begint bij je ademhaling

Tijdens de yoga werken we met de ademhaling. 70 % van de bevolking gebruikt slechts 30% van zijn longcapaciteit. Door ademhalingsoefeningen te doen, verbetert de longcapaciteit, waardoor sportprestaties en uithoudingsvermogen verbeteren.

Door met je gedachten bij je ademhaling te blijven, zorgt yoga ook voor rust in je hoofd.

Yoga kan voordelen hebben bij hartklachten, hoge bloeddruk, astma, rugpijn,…

yogirya tennisdel

Kettlebell en HIIT voor Afterburn effect

Trainen met de kettlebell is niet enkel leuk, maar zorgt ervoor dat verschillende spiergroepen samen moeten werken en er dus een hoger verbruik is. Door te trainen met kettlebells combineer je kracht- en cardiotraining. Dankzij de combinatie van kettlebell- en HIIT-training verbruik je in 20 minuten meer dan 400 kcal.

Bovendien! is HIIT training niet enkel efficiënt op het moment zelf, maar zorgt ook nog eens voor het meest efficiënte afterburn effect (in vergelijking met traditionele cardio- of krachttraining). Uit een studie is gebleken dat je na een HIIT training van 30 minuten (inclusief opwarming) 452 kcal gedurende 22u verbruikt.

De juiste manier om het afterburn effect te gebruiken voor vetverbranding is om dit 3 tot 5 x per week te doen. Als je dan ook nog wat op je voeding let en iets minder kcalorieën opneemt dan je basaal metabolisme, dan zorgt dit voor een effect van wel 1000 tot 1500 kcal extra per week!

Mindfulness

Jon Kabat-Zin is een belangrijke westerse vertegenwoordiger van mindfullness meditatie. De effecten hiervan zijn wetenschappelijk bewezen: reeds na 8 weken mindfullness training zijn mensen meetbaar gelukkiger, meer ontspannenen gezonder.

Mindfullness zorgt o.a.voor:

-reductie van stress

-minder gepieker

-minder negatief denken en minder zorgen

-beter geheugen en leervermogen

-sneller herstel na ziekte

Voordelen van Yogirya

-verbetering van je fitnesslevel op korte termijn

– verbetering spieruithoudingsvermogen, spiertonus en spierdefinitie

– verbetering houding, kracht, gewrichtsmobiliteit

– verbetering immuniteit en vermindering stress

– verbetering balans, coördinatie en beweeglijkheid

– betere cardiovasculaire capaciteit

– verbetering botdichtheid

– Verbetering mind-body connectie en zelfvertrouwen

-……

Contacteer ons en ontdek welke lessen bij jou passen

Contacteer ons

Doe onze Lifestyle test