The limit is not the sky. The limit is the mind.

Ik heb zelden tijd om te lezen. Als ik aan een boek begin, moet ik ook ineens kunnen doorlezen, want anders krijg ik het nooit uit.

Tijdens de zomervakantie 2022 had ik het boek van Wim Hof, de Wim Hof Methode, mee op vakantie. Ik had dat boek hier inmiddels al 2 jaar liggen. Het was zo boeiend, dat ik het in 2 dagen uitlas!

Vrijwel direct na het lezen van het boek, tijdens de vakantie al, begon ik met de ademhalingsoefeningen. Ik kreeg er ineens bergen energie door! De Wim Hof Methode bestaat naast ademhalingsoefeningen ook nog uit koudetraining en Mindset.

Benieuwd naar wat deze methode nog meer voor mij kon betekenen, schreef ik mij in voor een workshop onder begeleiding van een gecertificeerde Wim Hof instructor.

Ik had mezelf hiervoor een dag vrijgepland, maar helaas. Ik kwam als enige zot opdagen. Een beetje gefrustreerd, maar vastberaden ging ik op de website zoeken waar ik alsnog de dag erna ergens mee kon doen met een Wim Hof Method fundamentals workshop. Dat is mij gelukt. Na 5 ademrondes kreeg ik dan eindelijk een beeld van “de ademmethode” zoals Wim het bedoeld had. De dagen erna had ik een spierpijn op de borst die voelde alsof ik een hartinfarct ging krijgen. Ik had duidelijk diep geademd en dat was de oorzaak.

Op het einde van de dag kropen we allemaal één voor één gedurende 2 minuten in het ijswater in de diepvriezer. Waw, wat een ervaring!. En daarna deed ik nog een workshop… en nog één… en nog één…en ontmoette daar ook hele toffe mensen!

Just breathe

De ademhalingsoefeningen bleven mij boeien. Ik wilde hier meer over weten en ik schreef mij in voor de fundamentals course.

De yin yoga, waar ik mij al enkele jaren in verdiept heb, gingen gepaard met de ademhalingsoefeningen en er werden kleine stappen gezet naar koudetherapie. Nvdr Ik was vroeger degene die de douche altijd superwarm nam zodat mijn man wel vaker zei: hoe hou je het toch maar uit!

Benieuwd of deze methode mij volledig van de klachten van fibromyalgie kon helpen, bleef ik stap voor stap verder inzetten om d ademhaling en de koudetraining. Ik boekte nog een tweede en derde workshop.

Meten is weten

Ik heb sinds januari 2023 geen fibromyalgieklachten meer: ik weet zeker dat deze methode voor veel mensen lifechanging kan zijn. Dus ik schreef mij in voor de WHM instructor training in de WHM Academy. Na deze online cursus moest ik naar Spanje om daar te laten zien wat ik geleerd heb.

Zin om ook kennis te maken met deze methode?

Check hier de activiteiten

data van de Wim Hof Fundamental workshops: (5-6u)

  • Vrijdag 29 september volle maan om 18u
  • zaterdag 28 oktober volle maan om 18u
  • zondag 3 december om 10u

Registreer hier

De Wim Hof Methode bestaat uit 3 pijlers: Ademhaling, Koudetraining en Mindset.

Ik wil je hier graag ontmoeten en vertellen wat deze methode alvast met mij gedaan heeft. Zodat ook jij de voordelen van deze methode kan ervaren en een strong, happy en healthy life tegemoet kan gaan.

All the love, all the power. Namasté.

begeleiding ijsbad

Kennismaken met deze methode:

Op maat gemaakte teambuilding voor uw bedrijf

Contacteer ons