0493/679.730       Armand Maclotlaan 3, 3600 GENK

Al 15 jaar naar het voorbeeld van J. Pilates

Niki Hendrikx, reeds 15 jaar ervaring in Pilates

Niki Hendrikx, zaakvoerster en lesgeefster van Body Boutique in Genk, maakte kennis met Pilates op een fitnessbeurs in Nederland. Ze ging hiervoor 15 jaar geleden een opleiding volgen en merkte meteen zelf dat dit bijzondere effecten had op geest en lichaam. Ook clubleden waren direct enthousiast door diverse voordelen, o.a. beter slapen, leniger, minder rugklachten, sterkere en flexibele spieren enz…  Ze is zich hierdoor in Pilates gaan verdiepen en geeft inmiddels al 10 jaar instructeursopleidingen om de boodschap verder te verspreiden.

Wat is Pilates?

In de jaren 20 van de vorige eeuw ontwikkelde de Duitser Joseph Pilates, deze bewegingsvorm.

Pilates verlengt je spieren en versterkt je powerhouse. Het powerhouse omvat de buikspieren, de onderrug en de bilspieren. Door middel van een aparte ademhalingstechniek komt het powerhouse bij elke oefening aan bod, waardoor dit ervoor gaat zorgen dat er minder lichamelijke klachten.

Uniek bij Body Boutique is dat u ook groepslessen met apparatuur kan volgen. De reformer is een specifiek toestel waarmee je meer dan 500 verschillende oefeningen kan doen. Wij bieden groepslessen met reformer tot 9 personen.

nikid

Voor wie is Pilates?

Pilates is voor iedereen geschikt, zowel voor mannen als voor vrouwen. Voor mensen met zowel soepele of stramme spieren. Met Pilates brengen wij jouw lenigheid op een ander niveau. Het versterken van je powerhouse (buik, billen, onderrug) heeft bovendien nog extra voordelen bij andere (top)sporten. Enkele bekende topsporters die pilates beoefenen zijn o.a. Tiger Woods, Venus en Serena Williams…

Voordelen van Pilates

  • Weinig tijd? Reeds 1 training per week is effectief omdat onderliggende spieren worden getraind!
  • Helpt vaak verlichtend bij rug -en nekklachten.
  • Maakt de geest leeg.
  • je maakt een natuurlijk korset aan rond je middel met strakke buikspieren en een sterke onderrug
  • verlengt je spieren waardoor je gracieuzer wordt
  • Betere nachtrust
  • verhoging van je weerstand

* Zelfzekerder door het leven

Contacteer ons en ontdek welke lessen bij jou passen

Contacteer ons

Doe onze Lifestyle test

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.