0493/679.730       Armand Maclotlaan 3, 3600 GENK

Huisgemaakt, dat smaakt!

Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van je dag

Nu we wat meer tijd thuis besteden, heb je wellicht meer tijd in je keuken en is dit het moment om je eigen granola te maken.

Je kan verschillende combinaties maken van granen, zaden, pitten en gedroogd fruit naar eigen smaak.  Hier vind je alvast een lekker receptje waardoor je uitkijkt naar je ontbijt. Door te ontbijten ga je je lichaam activeren om te beginnen aan de verbranding en krijg je weer energie.

 

Ingrediënten voor ca 15 porties

  • 1 rijpe banaan
  • 1 vanillestokje ( en eventueel nog extra vanille aroma)
  • 50 g pitten (naar keuze)
  • 100g havermout
  • 75 g noten (naar keuze)
  • 50 g rozijnen
  • 2 el olie
IMG_3049

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een bakpapiertje op de bakplaat. Doe de banaan in de keukenrobot.

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit met een mesje. Doe de vanille samen met de olie bij de banaan en mix dit goed.

Hak de noten in stukjes. Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar en verdeel over de bakplaat.

Bak de granola 15 tot 20 minuten in de oven. Schep de granola af en toe een keer om.

Ook interessant

Voedingswaarde per portie

  • 114 kcal
  • 7 g vet
  • 9 g koolhydraten
  • 3 gram eiwitten

lekker in magere yoghurt, griekse yoghurt of magere kwark

Bewaar de granola in een afgesloten bakje of pot, zo blijft het nog zeker een week lekker!

Smakelijk!

Contacteer ons en ontdek welke lessen bij jou passen

Contacteer ons