0493/679.730       Armand Maclotlaan 3, 3600 GENK

Yoga voor innerlijk geluk

Yin yoga

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga, waarbij de aandacht naar binnen is gericht. In yin yoga wordt het bindweefsel getraind (o.a. de gewrichten, gewrichtsbanden en pezen), zodat dit soepeler wordt en geblokkeerde energie weer laat stromen.
Yin yoga houdingen zijn vooral gericht op nek, schouders, wervelkolom en de heupen. Deze vorm van yoga leidt tot een diepe ontspanning en verhoging van je bewustzijn.

Yin yoga oefeningen kunnen je helpen bij hooggevoeligheid en vermoeidheid

Heb je last van vermoeidheid, ben je bijvoorbeeld snel uitgeput tijdens je normale dagdagelijkse activiteiten? Hier kunnen vele lichamelijke, emotionele of mentale oorzaken voor zijn.

Een oorzaak die hier mee kan samenhangen is hooggevoeligheid. Bijna een kwart van de bevolking is hooggevoelig of hoogsensitief. Hoogsensitieve personen (HSP) hebben een gevoeliger zenuwstelsel. Ze staan meestal onbewust extra open voor externe prikkels. Als ze hun hooggevoeligheid nog niet goed beheersen , hebben ze vaak last van spanning in hun lichaam, een    (druk) hoofd en vermoeidheid.

shutterstock_346123757

Wat je ertegen kunt doen?

Veel hooggevoelige mensen kunnen moeilijk de aandacht bij zichzelf houden. Bewegen van je lichaam kan je helpen om tot jezelf te komen en om je fitter te voelen.
Door te bewegen, ga je je lichaam activeren, wat energie kan geven!

Voordat je begint:

Raadpleeg bij klachten altijd een arts/fysiotherapeut! Doe deze yin yoga oefening met een lege maag (niet direct na het eten)

Elk lichaam is echter uniek en heeft andere behoeftes. Voel hoelang of hoe kort je in deze houding wilt blijven. Forceer dus niets! Je kunt deze houding opbouwen qua tijd, door bijvoorbeeld te beginnen om 1 ademhaling in en houding te verblijven en vanuit daaruit steeds langer in deze houding te blijven.

Yin yoga is voor jong en oud, en kan voor iedereen een moment van innerlijke rust betekenen, wat je in het dagelijks leven een enorme boost van energie en vertrouwen kan geven.

Probeer het zou ik zeggen.

Contacteer ons en ontdek welke lessen bij jou passen

Contacteer ons

Doe onze Lifestyle test

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.