0493/679.730       Armand Maclotlaan 3, 3600 GENK

Afvallen met pilates

Hoe verbrand je vetten?

Met sporten kan je je vetverbranding stimuleren. Dit kan op 2 manieren: enerzijds door beweging gaat je verbruik op het moment van bewegen omhoog. Anderzijds heeft sporten ook een afterburn effect.

Misschien heb je al gemerkt dat je na het sporten een tijd lang nog blijft “nazweten”. Dit komt doordat je verbranding nog steeds verder werkt. Vlak na het sporten douchen is dus eigenlijk niet zo’n goed idee. Doe dit best een half uur of een uurtje na je training.

Vetverbranding gebeurt bij een hartslagpercentage tussen 60 en 70 % van je maximale hartslag. Vanaf 70% van je maximale hartslag verbeter je je conditie.

Pilatesoefeningen worden gecontroleerd uitgevoerd en het is dus niet de bedoeling om hiervan uitgeput te geraken. Je zit dus constant in de fatburning zone.

Door de specifieke werking van pilatesoefeningen krijg je bovendien een betere spierkwaliteit. Hoe beter je spiermassa, hoe meer je verbrandt in rust.

Naast die extra verbranding werkt pilates op het verlengen van de spieren. Dit zorgt voor een slankere look.

Door de specifieke ademhalingstechniek komen bij elke oefening je buikspieren aan bod, waardoor je precies een soort van korset aanmaakt rond je middel.

wandelen voor vetverbranding

Uiteraard is het belangrijk om naast pilates ook aan conditietraining te doen. Dit doe je best in de vorm van wandelen of lopen. Vergis je ook hier niet; met lopen verbeter je je conditie en wandelen zorgt voor een procentuele hogere vetverbranding! Bovendien kunnen de meeste mensen wandelen langer volhouden en is de kans op blessures veel lager. Kies slim!

shutterstock_289744667

Gezonde geest in een gezond lichaam

Naast training is het steeds belangrijk om voldoende water te drinken. Hoeveel water is dat dan? Een richtlijn is ongeveer 1 l water per 30 kg lichaamsgewicht. Een persoon van 60 kg zou best 2 liter water per dag drinken. Iemand van 90 kg moet al 3 liter water per dag drinken. Hou er rekening mee dat wanneer je sport, je meer water moet drinken. Richtlijn is hier een halve liter water per 30 minuten dat je sport!

Vind je het moeilijk om water te drinken? Probeer de hoeveelheid goed te verspreiden doorheen de dag. Drink ongeveer een glas water ieder uur eventueel aangelengd met een beetje citroensap of doe enkele blaadjes munt in je glas. Heerlijk verfrissend!

Wie graag wat digitale snufjes erbij haalt: De Ulla bijtjes kan je met een rekker rond je fles hangen en deze begint te flikkeren als het tijd is om te drinken. Er bestaan ook Apps op je telefoon die je eraan herinneren om te drinken. Zelf heb ik recent Plant Nanny gedownload. Iedereen keer dat je het plantje water moet geven, moet je zelf ook een glas water drinken. Als je plant te weinig water krijgt, gaat ze dood…

Pilates heeft niet enkel fysieke, maar ook mentale voordelen. Door de oefeningen ben je genoodzaakt je op het fysieke, het uitvoeren van de oefeningen en jezelf te focussen. Je krijgt een beter gevoel van eigenwaarde en ben je bewuster met je lifestyle bezig. Deze zorgen ervoor dat je makkelijker gewicht kan verliezen.

Voordat je begint:

Vooraleer je fysieke inspanningen gaat doen, raadpleeg altijd een arts bij klachten.

Vooraleer je deelneemt in groepslessen, om de juiste techniek onder de knie te krijgen, is het steeds aanbevolen om enkele individuele sessies te volgen waarin de volledige aandacht naar jou gaat. Op die manier kunnen je zwakke punten bijgestuurd worden en kan je zonder risico’s aan de groepslessen deelnemen.

Succes met je training!

Contacteer ons en ontdek welke lessen bij jou passen

Contacteer ons

Doe onze Lifestyle test